معرفی ماهی هوور
نام های رایج هوور، تن، گواب
نام انگلیسی Longtail tuna
طبع سرد و تر

ماهی هوور گونهای از تنماهیان است که بدنی کوچک، گرد و دوکی شکل دارد. خانواده تن ماهیان دارای گونه های متنوعی است. گونه های کوچکتر مانند هوور یا ماهی قباد بیشتر در دریاها زندگی می کنند اما گونه های بزرگتر ماهی تن که طولشان حتی به 3 متر هم می رسد در اقیانوس ها زندگی می کنند.
ماهی هوور می تواند به طول 140 سانتیمتر و وزن 36 کیلوگرم هم برسد. البته بیشتر ماهی های موجود در بازار کمتر از 50 سانتیمتر طول دارند.
رنگ بدن این ماهی در پشت آبی تیره تا سیاه، پهلوها و شکم نقرهای با خالهای بیضوی کشیده و بی رنگ در ردیفهای افقی است.
ماهی هوور گوشتی لخم و کم تیغ دارد و مانند ماهیان تن رنگ این گوشت صورتی مایل به قرمز است.
نحوه مصرف
گوشت ماهی هوور را می توان به اشکال بسیار متنوعی مصرف کرد. با این حال شکل سرخ کرده، کبابی و قلیه این ماهی پرطرفدار تر است.
خواص
میزان زیاد میوگلوبین(پروتئین حاوی آهن در عضله) در گوشت ماهی هوور باعث شده رنگ آن تیره باشد. علاوه بر این این ماهی حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین است. مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و همچنین ویتامین های گروه ب از دیگر مواد مفید موجود در گوشت این ماهی است.
از خواص ماهی هوور می توان به وجود اسیدهای چرب امگا 3 را نام برد که نقش پیشگیری کننده از بیماری های مزمنی نظیر بیماری های قلبی- عروقی ، دیابت نوع دوم و برخی از انواع سرطان را دارند.
انجمن قلب آمریکا برای بیماران مبتلا به تری گلیسرید بالا و فشار خون بالا ، مصرف دو بار در هفته، ماهی های حاوی امگا 3 را توصیه می کند.
وجود سلنیوم ، منیزیم ، ویتامین D ،K ، A و E در این ماهی سبب شده که رژیم غذایی مفیدی برای سالمندان، بیماران کلیوی و کسانی که از کمبود ویتامین A و D رنج می برند، باشد.
مضرات
ماهی تن از جمله ماهی هایی است که میزان قابل توجهی جیوه دارد. مصرف زیاد جیوه احتمال بروز برخی بیماری ها از جمله بیماری های عصبی را افزایش می دهد.
طبق نظر FDA، زنان باردار و کودکان خردسال زیر ۶ سال نباید بیش از دو وعده در هفته ماهی مصرف کنند و باید از ماهیانی استفاده کنند که دارای جیوه کمی هستند.
علی رغم تاثیر مصرف متعادل ماهی تن در پیشگیری از سرطان، مصرف زیاد و بیش از اندازه ی آن ، به دلیل داشتن جیوه، احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد.
پیشنهاد غذایی
هواری با ماهی هوور
مواد لازم برای 4 نفر
۴ پیمانه برنج
۵ یا ۶ تکه ماهی هوور
سبزیماهی(شنبلیله و گشنیز)
۳ حبه سیر
1 عدد پیاز متوسط
۳ عدد لیمو عمانی (از پوست جدا کنید ودانه ها را بگیرید)
زردچوبه، فلفل، کاری و نمک به میزان لازم

ابتدا پیاز ریز خرد کنید و با روغن سرخ کنید. بعد سیر را هم ریز کرده با سبزی ماهی به پیاز اضافه کنید. بگذارید سبزی سرخ شود یعنی رنگ سبزی رو به تیرگی برود ولی سیاه نشود.
سپس زردچوبه، فلفل، کاری و نمک را به سبزی ها اضافه وهم بزنید. ماهی و لیموها را اضافه کنید خوب ماهی را سرخ کنید. حالا کمی آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید به مدت 5 دقیقه آب بجوشد.
برنج را اضافه کنید. مقداری آب اضافه کنید به اندازه ای که یک بند انگشت آب روی برنج باشد.
حرارت را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد. پس از دم کشیدن برنج هوواری شما آماده سرو کردن است.
مزه دار کردن ماهی هوور
برای طعم دار کردن ماهی هوور قبل از سرخ کردن می توانید از سه روش زیر استفاده کنید:
استفاده از پیاز به عنوان طعم دهنده
یک عدد پیاز را به صورت خلالی خُرد نموده و بر روی آن مقداری سرکه سفید یا آب لیموی تازه بریزید. همچنین می توانید مقداری تخم گشنیز ، پودر سیر و مقدار کمی پودر رزماری را نیز به پیازها اضافه نمایید. سپس ماهی ها را به این مخلوط اضافه نمایید و درب ظرف را ببندید و به مدت یک تا دو ساعت در داخل یخچال قرار دهید تا مواد طعم دهنده به گوشت ماهی نفوذ پیدا کند.
پس از اتمام این دو ساعت ، پیاز را از ماهی جدا نموده و سپس نمک ، فلفل و سایر ادویه های دلخواه را به ماهی افزوده و آن را به روش قبلی سرخ نمایید.
استفاده از پودر سوخاری
یکی از روش های پخت ماهی هوور ، مزه دار کردن آن با پودر سوخاری است. پودر سوخاری آماده را می توانید از سوپرمارکت ها تهیه کنید و یا محتویات داخل نان باگت را خشک نموده و از آن به عنوان پودر سوخاری استفاده نمایید. روش کار بدین صورت است که:
قبل از استفاده از پودر سوخاری باید ماهی ها را طعم دار کنید. این کار را به روشی که در بالا قبل توضیح داده شد می توانید انجام دهید. پس از بیرون آوردن ماهی های مزه دار شده با پیاز و ادویه جات از دورن یخچال ، نوبت به پودر سوخاری می رسد.
اکنون در ظرف مناسبی تخم مرغ ها را بشکنید و آن را با هم زن به خوبی یکدست نموده و به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید. در ظرف دیگری آرد را بریزید و در ظرف جداگانه ی دیگری پودر سوخاری!
اکنون فیله های ماهی را درون آرد غلتانیده و سپس آن را درون تخم مرغ بغلتانید و بعد درون پودر سوخاری و به همین ترتیب همه ی ماهی ها را آغشته به پودر سوخاری کنید. سپس قطعات ماهی را در روغن داغ سرخ نموده و بعد از آنکه روغن اضافی آن را توسط یک دستمال گرفتید ، سرو نمایید.
استفاده از آبلمیو یا آب نارنج تازه
ارزش غذایی ماهی مادامی که با آب نارنج تازه یا آبلیمو تازه سرو شود ، بالاتر خواهد رفت. این چاشنی ها علاوه بر خوش طعم نمودن ماهی ، خواص شگفت انگیزی برای بدن به همراه خواهند داشت.
اگر بخواهید ماهی برشته شود باید میزان روغن را افزایش دهید تا کاملاٌ سطح روی آن را بپوشاند. البته که استفاده از روغن زیاد اصلاً توصیه نمی شود. بهتر است از روغن های سالم برای پخت ماهی هوور بهره گرفته و با درجه حرارت کم آن را سرخ نمایید.